Bt Anjiyo Öncesi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bt Anjiyo Öncesi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bt Anjiyo Öncesi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler hande
Bu içerik 97 kez okundu.

Bt Anjiyo Öncesi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tüm tıbbi işlemlerde olduğu gibi BT anjiyo işleminin öncesinde de bir hazırlık süreci bulunmaktadır. Bunlara örnek vermek gerekirse, işleme girecek olan hasta kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsa bunu doktoruna belirtmeli ve doktorunun önerilerini takip etmelidir.

Daha önce sanal anjiyo işlemi yapılmış ise, bu işlemin sonuçlarını, raporlarını ve görüntülerini yanında getirmesi de faydalı olacaktır. İşlem öncesinde en az 4 saat herhangi bir besin yenmemesi gerekmektedir. Hatta doktorunuz tarafından, işlemin yapılacağı günün önceki gecesi saat 12'den itibaren bir şey yenmemesi ve su içilmemesi söylenebilir.

Nabız artırıcı özelliğe sahip olan kafein içerikli çay, kahve ve enerji içeceklerinin de tüketilmemesi önerilir. Böbrek yetmezliği, yüksek tansiyon veya herhangi bir alerjik durumunuz varsa bu rahatsızlığınızı da doktorunuza mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. 

İşlem Tanımı

BT anjiyo nasıl yapılır konusu oldukça merak edilen bir konudur. İnce bir kateter yardımı ile el bileği ya da kasık damarından girilerek işlem yapılacak hastaya bir madde enjeksiyonu yapılır. Bu madde bilgisayarlı görüntüleme cihazları ile takip edilebilen sıvı bir kontrast maddedir. İşlem esnasında bu maddenin damar içerisindeki ilerleyişi görüntülenir ve damarlarda sorun olup olmadığına bakılır. Kalp ve damarlarda en sık karşılaşılan problemler damarlarda genişleme ya da daralma olması durumudur.

Bu tarz rahatsızlıkların erkken teşhis edilmesi amacıyla anjiyo işlemleri hayati önem taşımaktadır. Çünkü kalp ve damar rahatsızlıklarında, diğer tüm hastalıklarda olduğu gibi erken teşhis hayat kurtarabilmektedir. Bu sebeple eğer doktor tarafından anjiyo işlemi önerilmişse geç kalınmadan yaptırılması gerekmektedir. Şükrü Akyuz.com sitesinden detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Doğruluk Oranı Nedir?

Anjiyo işleminin sonucu oldukça kısa bir süreçte alınabilmektedir. Koroner arter rahatsızlıklarının ya  da anomalilerinin teşhisinde oldukça doğru oranlarla sonuç veren anjiyo işleminde doğruluk oranı yüzde 90 civarındadır. Yapısal olarak ortaya çıkmış kalp ve damar rahatsızlıklarında ise bu oran yüzde 100 olarak kabul edilmektedir. 

Zararı Var Mı?

Anjiyo işleminin zararı bulunmamaktadır. Aksine oldukça güvenilir ve doğru sonuçlar veren hızlı bir teşhis yöntemidir. Detaylı bilgi için Şükrü Akyüz sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Formun Üstü

Formun Altı

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Nisanur OYAN, yaşanmış bir hikâye olan eseri “Gülfem ” hakkında merak edilenleri okurları için cevapladı.
Nisanur OYAN, yaşanmış bir hikâye olan eseri “Gülfem ” hakkında merak edilenleri okurları için cevapladı.
12 kente sarı kodlu uyarı
12 kente sarı kodlu uyarı
404 File Not Found

404
File Not Found

褦ȤڡϸĤޤǤ

Υ顼ϡꤷڡĤʤäȤ̣ޤ

ʲΤ褦ʸͤޤ

  • 褦Ȥե뤬¸ߤʤʥեֲսäƤˡ
  • URLɥ쥹ְäƤ롣