Rusya Mariupol'de kontrolü ele geçirdi

Rusya Mariupol'de kontrolü ele geçirdi
Rusya Mariupol'de kontrolü ele geçirdi hande
Bu içerik 349 kez okundu.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, Mariupol'un tüm yerleşim bölgelerinin Ukrayna güçlerinden temizlendiğini söyledi. Azovstal çelik fabrikasında bulunan az sayıda ukrayna askerinin ise kuşatma altına alındığını belirtti.

Ukrayna'nın Azak Denizi kıyısındaki Mariupol kenti çatışmalar nedeniyle enkaz yığınına dönmüş durumda.

Mariupol, Rusya'nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım ile Moskova destekli ayrılıkçıların elindeki doğu Ukrayna bölgeleri arasında bir köprü pozisyonunda.

Kentin Rusya'nın kontrolüne girmesiyle Kırım ve Donbas arasındaki kara koridoru da güvence altına alınmış olacak.

Rusya'nın Odessa'ya ilerlemesi için de önemli bir adım atılmış olacak. Enkaza dönen kentte binlerce sivilin çatışmalarda öldüğü onbinlercesinin mahsur kaldığı belirtiliyor.

Rusya Lviv bölgesine saldırıları da sürdürüyor. Bölge valisi, Belarus'tan havalanan Rus SU-35 uçağının Lviv'e füze saldırısı düzenlediğini söyledi. Vali, Ukrayna hava savunma sisteminin dört seyir füzesi düşürdüğünü de belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı Mikolayiv'deki askeri hedeflerin yok edildiğini duyurdu. Kentteki askeri araç tamir tesisinin vurulduğu açıklandı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Nisanur OYAN, yaşanmış bir hikâye olan eseri “Gülfem ” hakkında merak edilenleri okurları için cevapladı.
Nisanur OYAN, yaşanmış bir hikâye olan eseri “Gülfem ” hakkında merak edilenleri okurları için cevapladı.
12 kente sarı kodlu uyarı
12 kente sarı kodlu uyarı
404 File Not Found

404
File Not Found

褦ȤڡϸĤޤǤ

Υ顼ϡꤷڡĤʤäȤ̣ޤ

ʲΤ褦ʸͤޤ

  • 褦Ȥե뤬¸ߤʤʥեֲսäƤˡ
  • URLɥ쥹ְäƤ롣